De Lijfschool Amsterdam

Yoga in de pijp
Blijf op de hoogte
Agenda

 • Sept t/m dec - extra aandacht voor zen-meditatie
 • Partnerles zwangerschapsyoga - zaterdag 7 september - 10:00 tot 12:00.
 • Yogaweekend 14 & 15 september - yogaweekend
 • Herfstvakantie - open - alle lessen gaan door
 • Kerstvakantie 23 dec t/m 3 jan - gesloten - geen lessen
De plank
Plank
Waarvoor: Buikspieren
Lastig voor: Polsen
Vervangen met: Lage plank op de onderarmen

Je kunt in deze oefening leren om niet alles op je armen te laten neerkomen. Alle spieren in je hele lijf moeten mee tillen. Het gevoel in je benen en buik is met name belangrijk. Als je niet je hele lijf laat werken, dan krijg je overbelasting van je polsen, onderrug en nek. Een oefening laat altijd alleen maar zien hoe jij je lichaam aanstuurt. Dus als je in de plank ziet dat jij je lichaam ergens overbelast, dan gebeurt dat de hele week. De oefening doe je om deze overbelasting te leren oplossen.
Vind jij dit een lastige oefening, omdat je snel last krijgt van je onderrug of polsen? Dan is juist deze oefening een graadmeter voor je vooruitgang in je training. Het beste begin je met een moeilijke oefening in aangepaste variant, en werk je voor langere periode aan sterker worden. Een goede aanpassing, is op handen en knieën staan. Zo kun je zonder gewicht te dragen, rustig je rug recht zetten. Oefen om met rechte rug en sterke buik, ook tien seconden je knieën van de grond te halen en een hele plank uit te voeren. Als je je benen weer buigt, en je knieën staan weer aan de grond, controleer je de strekking van je rug.

Uiteindelijk heb je de kracht van plank nodig voor goede push-ups, parsvakonasana en krijger III.
Houd je schouders soepel
Video van de Maand
We hebben weer een nieuwe oefenvideo gemaakt voor thuis. Yogahoudingen en buikspieroefeningen. Er zijn nog meer video's op ons youtube kanaal.
Volg De Lijfschool op Youtube
Meditatie is Zen
Wist je dat Daruma de grondlegger is van zen? Het woord zen is Japans en betekent letterlijk meditatie, maar het staat ook voor een leefwijze: simpel leven. Zen zoals Daruma het heeft bedoeld, is gericht op de realiteit waarnemen zoals deze is.
Veel mensen willen aan een ander vragen hoe ze moeten leven, wat ze moeten lezen, wat ze moeten oefenen, welke zalfjes ze moeten smeren en waarin ze moeten geloven. In de zen-traditie zijn al deze vragen verboden. Omdat ze toch steeds gesteld worden, zijn er veel korte zen-verhaaltjes om de ironie van de vraag terug te leggen bij degene die de vraag stelt. De meeste gedachten zijn alleen maar een vorm van spanning. Is het nodig dat je dit hardop vraagt? Kortom. Een zenmeester geeft nooit antwoord.
Als wij les geven, dan is het niet de bedoeling om een geloof te verspreiden, of nieuwe kennis op te doen, maar om eigen waarneming te stimuleren. Uitleg tijdens de les is gericht op de eigen ervaring van het moment. Soms komen er vragen in je op terwijl je oefent. De ene vraag is natuurlijk praktisch, en gaat over iets wat je écht moet weten om op dat moment je werk te doen. De andere vraag kun je zien komen, en zonder antwoord weer loslaten.
Zen is zo Zen
Tekening van: Angel City Zen Center
ontspannen in de lijfschool
De Zomer-Actie geslaagd!
Jullie hebben enthousiast gebruik gemaakt van de zomer-actie, €12,50 voor 4 extra lessen. Volgend jaar nog een keer.
Abonnementen en betaling
Je mag tussentijds op elk moment je lestijd wijzigen, of overgaan op een ander aantal lessen per week. Graag via email, bellen of even met je leraar bespreken.
Heb je om wat voor reden dan ook moeite met betalen, dan helpen wij je graag. Laat van je horen, dan kunnen we samen een oplossing verzinnen.
De altijd veranderende zentuin
Yogaweekend
Volgend weekend, 14 en 15 september, kun je nog meedoen met het yogaweekend. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. We kunnen in het weekend aan alle onderdelen van Daruma Yoga meer tijd besteden. Diepere ontspanning, langere ademhaling, verder rekken en rustiger stilstaan. Lijkt het je wat? Kom meedoen! Inschrijven kan per email, of even zeggen bij de training.
Iets schrijven?
We zijn altijd blij met een ingezonden stukje. Heb je iets te melden over jouw ervaring met zen in het dagelijks leven? Vind je het leuk om uit te leggen wat je aan de yogalessen hebt voor je werk? Elke maand maken we een nieuwsbrief waarin we graag een persoonlijk stukje van onze leden opnemen. Inzenden kan naar de redactie. 😉
Blijf op de hoogte
Agenda
 • Augustus - extra aandacht voor ontspanning
 • Sept t/m dec - extra aandacht voor zen-meditatie
 • Partnerles zwangerschapsyoga - zaterdag 7 september - 10:00 tot 12:00.
 • Yogaweekend 14 & 15 september - yogaweekend
 • Herfstvakantie - open - alle lessen gaan door
 • Kerstvakantie 23 dec t/m 3 jan gesloten - geen lessen
Yoga in de zomer
Weer naar yoga na je zwangerschap
Een aantal vragen aan David, onze leraar zwangerschapsyoga:
Wanneer kun je weer starten met yoga na je bevalling?
Het is voor je lichaam gezond om eerst minimaal zeven weken te herstellen als je kindje is geboren. In die tijd ben je veel samen en zul je vanzelf een belangrijke herstelperiode doormaken. Daarna voel je dat je weer wat sterker begint te worden en kun je met de les meedoen.

Waarom is het goed om yoga op te pakken?
Je helpt je lichaam weer in vorm te komen. Voor je rug en schouders is het belangrijk om overbelasting te voorkomen. Je kindje zal steeds zwaarder worden, en je zult veel tillen in het eerste jaar. De oefeningen in de yogales nemen spanning weg uit je schouders en nek, en ze zorgen voor meer stevigheid in heupen en buik.
Vaak hoor ik dat het in het begin lastig is om weg te gaan van huis, maar dat het ontzettend fijn is om een uurtje met jezelf bezig te zijn. Je bent rustiger in je hoofd relaxtere moeder.

Kun je meteen met reguliere lessen meedoen?
Ja, je kunt met de gewone les meedoen. Ik geef wel altijd vooraf adviezen voor het aanpassen van oefeningen, zodat je weet waar je op moet letten. Je mag altijd vragen stellen voor, tijdens of na de les. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van kersverse moeders, en ik vind het natuurlijk ook heel leuk om je weer terug te zien.

Plannen les volgen
Het is verstandig om te bedenken wanneer je weer wil starten, want voor je het weet heb je je handen vol, en zijn er maanden voorbij. Stuur een email ( info@lijfschool.nl ) of bel mij op 020-4713295, voor informatie of advies.
Begin met yoga na de zwangerschap
Filmpje van de Maand
Verdieping vinden in ontspanning, doe je met dagelijkse training. Doe met David de bekende ontspanningsoefeningen uit De Lijfschool. Goed voor je hersenen, hart en zenuwen.
Stacks Image 187
Daruma Yoga
Diep van binnen ben je altijd in totale rust. Door naar een les Daruma Yoga te gaan kom je uit de ratrace. Eerst zie je hoeveel onrust je hebt opgeslagen in je zenuwen, je spieren en je hoofd. Vervolgens doen we intensieve oefeningen; door te bewegen adem je stevig door, stroomt je bloed, en voel je je spieren werken. Je aandacht komt in je lichaam.
Dan is het tijd om stil te staan bij je lichaamshouding en langere tijd je concentratie vast te houden. Hierdoor kom je dichter bij de diepe stilte in jezelf. Je gaat voorbij aan het uiterlijk van yoga houdingen.
Zoals een boot die je in beweging brengt met veel moeite, maar die uiteindelijk moeiteloos doorvaart als de motor uit is, zo eindigen we: in ontspannen concentratie. Diepe rust, sterk bewustzijn.
Ying Yang
Saskia en yoga
Je hebt twee weken vakantie gehad. Doe je op vakantie ook yoga?
Nee, ik heb wel ontspanningsoefeningen en pranayama (ademhaling) gedaan. Dat helpt mij altijd dat fijne vakantiegevoel te vinden en te genieten van mijn vrije tijd.

Mis je de andere oefeningen niet?
Als ik het mis, dan doe ik het wel. Dus nee, ik had geen behoefte aan bijvoorbeeld de asana's (houdingen). Ik let er wel op dat ik gezond beweeg, dus een stevige wandeling waarbij ik goed rechtop loop. Ik heb veel gefietst, en gekayakt. Met dammen bouwen in de rivier let ik op mijn houding met bukken en tillen. Als ik lang zit, op de fiets of in de auto, of als ik zit te schilderen, dan let ik ook op het strekken van mijn rug.

Het lijkt wel of je er altijd mee bezig bent. Vind je dat niet vermoeiend?
Ik zie het zo. Ik vond het leven zeer vermoeiend toen ik een slechte houding had en overal last van had. Ik was daadwerkelijk altijd moe. Het is geen obsessie, maar een dankbare zelfzorg. Als ik op deze manier leef, kan ik zijn wie ik denk dat ik diep van binnen ben, en zijn mijn energie en mijn innerlijke rust altijd makkelijk toegankelijk.

Hoe vind je het om weer aan het werk te gaan?
Het is heel fijn om twee weken met zijn viertjes op te trekken in de vakantie. Alle tijd voor elkaar en de kinderen. Na een tijdje heb ik dan wel weer zin om op De Lijfschool te zijn. Het is een heel sociaal onderdeel van mijn leven, waar ik echt van ben gaan houden. Dus: fijn om weer les te geven.
stenen stappelen in de rivier
! ! ! ! Zomer actie ! ! ! !
Mocht je wat extra tijd hebben deze zomer, kom dan een tweede les in de week volgen. Voor €15,- krijg je 4 extra lessen, die je kan volgen in augustus. 👍
Laatste-yoga-nieuws-juli
Agenda

 • Zomersluiting 15 juli t/m 28 juli
 • Partnerles zwangerschapsyoga - zaterdag 7 september - 10:00 tot 12:00.
 • Yogaweekend 14 & 15 september - yogaweekend
Samen rekken
Ontspannen in de zomer
In de zomermaanden doen we aan het einde van de les een training om te leren ontspannen. Een simpele en effectieve methode om jezelf in korte tijd te ontstressen. Je hoofd leeg, je spieren los: we gaan ervoor!

Sophie: "Ik merk dat ik er beter in word! In mijn eerste jaar lukte het niet meteen, maar het is zo leuk om te merken hoe goed het nu werkt."
Heel veel daruma
Filmpje van de Maand
Verbeter je conditie met dagelijkse training. Doe met Saskia deze korte pittige workout met bekende oefeningen uit De Lijfschool. Goed voor sterke heup- en buikspieren.
de lijfschool youtube workout
Yogaweekend een bijzondere ervaring
Het volgende weekend staat gepland op 14 en 15 september. Wil je weten hoe het is om mee te doen voordat je je inschrijft? Lees deze mooie reactie van Magda, op het afgelopen weekend:

“Wat gebeurde er met mij in het yoga weekend?

Allereerst was het een mooi relaxed en rustig weekend. Ik voelde me heel ontspannen.

Ook werd ik verrast door een nieuwe houding, hoe gek is dat, als je al 30 jaar yoga doet!!!? Je beide benen tegen de muur uit elkaar en naar voren leunen hoe kan het nou toch 30 jaar yoga en toch weer een nieuwe stand.
Nooit eerder gebruikte ik mijn leeftijd (64), om één uurtje eerder weg te gaan, maar nu wel. Best wel beetje spijt van, als ik hoor hoe mooi de afsluiting was...

En ja hoor: dan ga ik in dit weekend, na een hele lange tijd, weer op mijn hoofd staan. Al de eerste keer als ik omhoog ga lukt het meteen.

Door dit weekend weer mee te doen weet ik echt dat mijn lijf ongelofelijk sterk en flexibel is door de yoga. Yoga in De Lijfschool zorgt niet alleen voor mijn flexibiliteit maar ook voor verbondenheid met elkaar. We zijn met elkaar heel ontspannen bezig en dat geeft mij een heel warm gevoel.

Als het door gaat zoals nu, sta ik op mijn 90e nog op mijn hoofd.

Saskia en David dank voor deze manier van zijn, waardoor er een speciaal warm gevoel is in jullie LIJFSCHOOL"

~ Magda
Leuk yoga foto

Op instagram zetten we regelmatig leuke foto's

Wijsheid uit de Tao te tjing, vertaald door David
Als je iets mooi vindt dan creëer je daarmee lelijkheid.
Wanneer je iets goed acht dan ontstaat er direct kwaad.

Iets en niets zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Als iets moeilijk is, moet er iets anders makkelijk zijn.

Zonder hoog geen laag. Er kan alleen muziek bestaan als er ook disharmonie bestaat.
Alles wat gebeurd, is in het verleden; dus dan zijn we nu in het heden.

Één die meesterschap van de tao (yoga) bezit, kan handelen zonder inspanning, en wijsheid overdragen zonder woorden. Wat er ook op hem afkomt, hij zal het niet stoppen, als er iets gaat, houdt hij het niet vast. Zij die meester zijn, bezitten zonder toe-eigening en ze handelen zonder er iets voor terug te verwachten. Wanneer het werk gedaan is wordt het vergeten juist daarom is het waardevol.
David Meijer Yoga
Verboden te flyeren
Pas geleden ontvingen wij per brief een waarschuwing van de gemeente. Het verbod op flyeren in Amsterdam is per 1 januari van kracht gegaan. Als de gemeente een klacht krijgt van iemand die een flyer van De Lijfschool heeft gekregen, krijgen wij een boete van meer dan €10.000,-.
We willen iedereen bedanken die in de afgelopen jaren heeft geholpen met onze ledenwerving. Dat mag natuurlijk nog wel door te vertellen over onze fijne yogalessen. De flyers mogen alleen nog worden neergelegd bij andere ondernemers die daar toestemming voor geven. Geïnteresseerden kunnen dan zelf kiezen of ze er eentje meenemen.
Op de flyer staan onze lestijden, dus als je die graag ergens thuis ophangt om te zien hoe laat je een les kunt inhalen, dan mag je naar hartenlust flyers verspreiden in je eigen huis.
Kaleidoscoop-saskia
Juni 2019 Nieuwsbrief
Agenda

30 mei - Hemelvaart - geopend 10 juni - Tweede Pinksterdag- geopend
20 en 21 juni - Do/Vr David afwezig, Saskia vervangt de lessen
6 juli - Zaterdag - Partnerles zwangerschapsyoga - 10:00 tot 12:00
15 t/m 26 juli - Zomersluiting - Geen lessen
15 & 16 september - Yogaweekend
Zomervakantie twee weken
Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomer twee weken gesloten. Voor deze twee weken betaal je geen contributie. Je zult daarom in plaats van 12 weken maar 11 weken op de factuur zien.
Oude Chinese yoga oefeningen
Filmpje Zwangerschapsyoga
Misschien hebben jullie het bericht gezien op Instagram? Ons youtube kanaal heeft duizend volgers!!! Wij vinden het echt heel leuk dat zoveel mensen plezier hebben van de filmpjes die wij gratis op youtube zetten.
Nu eindelijk, op veler verzoek, hebben we een zwangere vrouw gevonden om te schitteren in een yogafilm: Annelijn. Voor alle zwangere dames die David elke week lesgeeft, om lekker thuis een half uurtje te oefenen.
Met veel dank aan Annelijn dat we haar mochten filmen.
Annelijn doet zwangerschapsyoga in De Lijfschool
Slecht nieuws - spannende tijd
Sinds kort weten we dat David’s vader kanker heeft. De afgelopen weken waren druk met ziekenhuisbezoeken, en spannend, want het is nog niet duidelijk of en hoe hij behandeld kan worden. De komende weken zijn volgepland met meer onderzoek. Gelukkig kunnen wij dagelijks yoga doen om het hoofd koel te houden. In de zomer zullen we twee weken vakantie houden om in elk geval veel tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. Mogelijk is één van ons hierdoor in de komende maanden een keer verhinderd om les te geven. Dan zullen we elkaars werk overnemen.
to find your mind, is to lose your mind
Yogaweekend van vorige week
Afgelopen zaterdag en zondag was het yogaweekend in De Lijfschool. Het volgende weekend staat gepland op 14 en 15 september. We hebben al van velen gehoord dat er interesse is, maar ook behoefte aan wat meer informatie. Dit zijn de reacties op het afgelopen weekend:

“Ik heb aan de laatste drie yogaweekenden meegedaan. Iedere keer weer anders. Altijd heel fijn. Natuurlijk is het inspirerend om zoveel yoga te doen. Langer in de houdingen, nieuwe dingen en meer van alles. Minstens zo fijn vind ik het om twee dagen met een groep te zijn. Dat we allemaal met hetzelfde bezig zijn en de yoga kunnen delen. Al dan niet met woorden. Ik vind het heel fijn dat ik me veilig en vrij voel om op mijn eigen manier deel te nemen aan de groep. Wel of niet afwassen, wel of niet slapen in de pauze, wel of niet aan tafel kletsen, wel of niet gaan wandelen alleen of samen. Niks hoeft en alles mag. Als kers op de taart is er het heerlijke eten van Saskia en David en het gebruik dat deelnemers iets lekkers meenemen om te delen, zoals dit weekend tamarinde, zelf gebakken fetta/spinazie taartjes, kokosmakronen, choco toffees, salade, dadels en aardbeien. Ik verheug me al weer op het volgende weekend.”
~ Alexandra
Alexandra op yogaweekend 2019
“Ik vond het een heel fijn weekend met meditatieve ochtenden, bij tijd en wijle fysiek pittige oefeningen, maar ook grensverleggend, verdiepend en vitaliserend. Geweldig ook, om dit samen met een hele fijne groep mensen te doen onder aandachtige leiding van Saskia en David.”
~ Jet

“Het yoga-weekend heb ik ervaren als intensief en verrijkend. In een ongedwongen sfeer kon ik me overgeven aan de stroom van houdingen, meditatie, volhouden, samen grenzen ontdekken en lekker eten. Wat onmogelijk leek, bleek echt te kunnen: op mn hoofd staan! Al wist ik niet meer wat boven, onder of opzij was op dat moment. De tijd nemen voor concentratie en inspanning werd mooi afgewisseld met ontspanning. De lachmeditatie op zondag was een cadeautje en gaf na een inspannende les een boost aan energie. Volgende keer ben ik er graag weer bij!”
~ Annemarie

“Voor mij is het yoga weekend elke keer weer een mooie ervaring. Na twee dagen met veel asana's, meditatie, en gezelligheid voel ik me sterker, rustiger, en meer gegrond. Volgende keer ben ik er weer bij!”
~ Jos

Je leest het: Intensief en heel leuk! En dat voor maar €142,50. We geven 12 uur yogales en zorgen voor veel en lekker eten. Je kunt je al inschrijven voor 14 en 15 september.
Altijd blijven oefenen voor een flexibele rug
Gedichtje
In de lessen behandelen we dit kwartaal de filosofie van Patanjali. Stilzwijgend en soms luid kletsend worden deze 2200 jaar oude ideeën uit de les mee de kleedkamer in genomen, en daarna de straat op. In april kregen we van Henk een kopietje toegestoken met daarop een gedicht. Hij had het uit een tv-gids gescheurd en nu, twintig jaar later, zag hij een verband met de gedachte van Patanjali. Na een yogales heeft hij het uit zijn kast opgediept. Wie wat bewaart, die heeft wat!

Wat het is
Het is onzin
zegt het verstand
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is ongeluk
zegt de berekening
Het is allemaal verdriet
zegt de angst
Het is uitzichtloos
zegt het inzicht
het is wat het is
zegt de liefde

Het is belachelijk
zegt de trots
Het is lichtzinnigheid
zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk
zegt de ervaring
Het is wat het is zegt de liefde

~ Erich Fried (1921 - 1988)
April 2019 Nieuwsbrief
Agenda

 • Van April t/m Juni besteden we tijdens de les aandacht aan het thema: 'Verstilling'
 • 19 april - Goede Vrijdag - Geopend
 • 22 april - Tweede Paasdag - Geopend
 • Partnerles zwangerschapsyoga - zaterdag 18 mei - 10:00 tot 12:00.
 • Yogaweekend 25 & 26 Mei 2019 - Gewoon in Amsterdam, in De Lijfschool
Grappige yoga foto van Saskia
Mei-vakantie
Zet in je agenda.

 • Van woensdag 1 mei t/m 10 mei - Lijfschool gesloten
 • De lessen van woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei kunnen worden ingehaald op een andere dag!
Video van de maand
Lekker thuis 25 minuten oefenen met bekende yoga houdingen. We herhalen een simpele serie drie keer, en voegen steeds een kleine variatie toe om het iets uitdagender te maken.
Fijne yoga oefenen in 25 minuten
Hieperdepiep! 10 jaar De Lijfschool in de Van Ostadestraat
In 2009 zijn we met twee leraren en 65 leden verhuisd naar de Van Ostadestraat. Dit jaar geven we daar tien jaar les op nr. 413. Destijds een spannende overstap naar een groter pand. We waren uit de oude zaal gegroeid. Niet qua leden, maar qua gevoel. Op onze huidige locatie was weer ruimte om ons verder te ontwikkelen. Na al tien jaar lesgeven in houdingen en bewegen in de oude school, konden we de afgelopen tien jaar dieper ingaan op zen, filosofie, ademhaling en meditatie.

-89.760 matten uitgerold
-8740 lessen gegeven
-69.920 keer de hond gedaan
-80.784.000 keer adem gehaald
-69.920 keer de hond gedaan
-4800 keer geswifferd
-1920 keer gedweild
-150 keer de ramen gewassen
-10 keer de bonsai boom gesnoeid
-5 keer de muren geschilderd
-1 keer de vloer vervangen
Onze gezellig tafel met bonzai

Yoga is het stilvallen van de geest, dan pas zie je je ware aard

Interview met David

Wat brengt het jou na 25 jaar oefenen nog om yoga asana's (houdingen) te doen?
Het leven is altijd in beweging. Er is altijd verandering. Daardoor moet je altijd anticiperen, problemen oplossen, creatief zijn. In een oefening mag alles even zijn zoals het is. Ik hoef alleen maar helder te zijn. Alles is duidelijk.

Voel je dat voordeel ook als je voor de klas oefeningen voordoet, of moet je daarvoor zelf thuis ook nog asana's doen?
Vroeger was lesgeven erg inspannend, en heel anders dan zelf oefenen. Tegenwoordig, met zoveel ervaring zelf, en zoveel ervaren yogi's in de lessen, kan ik net als jullie, me concentreren in de oefeningen. Dan voel ik me net als jullie na de les weer sterk om zelf mijn eigen beslissingen te nemen, en me niet te laten leiden door externe factoren. Het versterkt mijn autonomie. Naast de lessen oefen ik thuis of op De Lijfschool regelmatig tien of vijftien minuten, precies zoals ik het ook hoor van onze leden. Een paar houdingen, soms een ademhalingsoefening.

Hoe kun je je verdiepen in yoga in je vrije tijd?
Vijfentwintig jaar geleden had je niet heel veel te kiezen wat betreft meditatie of yoga. Nu is er een overvloed aan tijdschriften, boeken, cursussen, apps en films. Ik ben blij dat ik niet in deze tijd hoef te zoeken. Voor mij was de droge oude stof juist heel goed. Er was een gebrek aan uitleg, waardoor je zelf moest onderzoeken wat de betekenis is van die ene onduidelijke zin. Ik heb bijvoorbeeld veel oude teksten gelezen zoals op deze website. Niet erg flitsend, maar hier vind je het canon van de zen traditie.
Leuk foto van de mooie zwangere buik van Sanne
Nieuwsbrief Maart 2019
Agenda
 • 9 maart - Partnerles zwangerschapsyoga
 • 19 april - Goede Vrijdag - Geopend
 • 22 april - Tweede Paasdag - Geopend
 • 1 t/m 10 mei - Meivakantie - Gesloten*
 • 25 en 26 mei - Yogaweekend
 • 30 mei - Hemelvaart - Geopend
 • 10 juni - Tweede Pinksterdag - Geopend
Instagram voor wie geen Instagram heeft
We hebben veel leuke reacties gehad op onze foto's op Instagram. Omdat niet iedereen een account heeft op Instagram hebben we in ons Youtube-kanaal een compilatie gemaakt. Onze programma's op Youtube zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je zelf niet staat ingeschreven. Klik hier om het filmpje te bekijken.
Filmpjes op Instagram
Yogaweekend 25-26 mei
Als er een fijn weekend is dit jaar, dan is dat wel het yoga weekend in De Lijfschool: een weekend waarin je volledig je vitaliteit terug vindt. Je zult versteld staan van wat je allemaal kan. Bewegingen die normaal gesproken stroef gaan in de les, gaan in het yoga weekend soepel. Elk jaar staan de deelnemers met lichtheid en inspiratie op de mat. Na de vele uren oefenen ook vele inzichten verder.
Dat alles gaat ook na het weekend niet verloren. Daardoor zijn er altijd terugkomende deelnemers. Het is spannend om de eerste keer mee te doen, maar wij heten je van harte welkom als je het voor het eerst doet! Je hebt vervolgens het hele jaar profijt van dat ene weekend, en je hebt er de jaren daarna elke keer zin in. Alle lessen voelen stiller, je lijf voelt sterker, en je kunt zoveel makkelijker je concentratie vinden in je meditaties. Dus waarom niet een keertje meedoen? Aanmelden kan bij je leraar, via email, of op de website.Kijk op onze website voor meer gedetailleerde informatie en meld je aan via email.
Mini Yoga Vakantie
Interview met Otto

Wanneer ben je met yoga begonnen?
Nadat ik met mijn zwangere vriendin had meegedaan met de zwangerschapsyoga partnerles ben ik met yoga begonnen. Mijn dochter is nu 3 dus ik doe al 3 jaar yoga.

Had je daarvoor al ergens anders yoga gedaan?
Nee, ik ben bij De Lijfschool begonnen en tijdens mijn eerste les dacht ik: “Waar de ‘fuck’ ben ik aan begonnen?! Maar na de les voelde ik me heel ontspannen”. In die eerste les die ik volgde op een maandag ochtend zat op de mat naast mij Magda, die een stuk ouder is dan ik, maar die gleed moeiteloos door oefeningen heen, terwijl ik daar stond te zweten. Na de les zei ze recht voor zijn raap: “Nou jij bent lekker stijf hè” Hahaha, ja dat was mijn eerste les.
Stacks Image 50
Waarom doe jij yoga?
Ik doe het vooral om tot rust te komen, en mijn gedachten even uit te zetten. Voor mijn werk ben ik veel bezig met gedachtenprocessen en het is heel fijn om deze even echt uit te kunnen zetten. De yoga kost me heel veel moeite. Tegelijk is het een echte oplader die me een krachtige focus geeft. Vroeger had ik als meubelmaker mijn gereedschapskisten. Dan moest ik mijn gereedschap slijpen en onderhouden. Nu werk ik al coach, met mensen, en is mijn hoofd mijn gereedschap. Yoga is mijn manier om dat gereedschap te slijpen en te onderhouden. Door yoga blijf ik scherp.

Is er iets wat je meeneemt naar je werk uit de yoga?
Ja zeker, soms ben ik geïnspireerd door iets wat jullie vertellen in de les en dat neem ik dan mee naar mijn werk. Ik werk als coach en geef mijn cliënten ook ontspanningsoefeningen. Ik heb mensen geholpen om ontspanning te vinden of bijvoorbeeld om in slaap te kunnen vallen.

Kun je wat vertellen over je nieuwe project?
Ja zeker! Onlangs heb ik samen met Dorien Seegers het platform Parent Tribe opgestart. Dit zijn groepsbijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen. Bij Parent Tribe kunnen ouders delen wat ouderschap nou echt met je doet. Een soort ouderavond maar dan voor ouders. Deelnemers vertellen de mooie dingen, maar ook de moeilijke. Er zijn in het ouderschap taboe’s waar je niet met iedereen over kan praten. Wij bieden daarvoor bij Parent Tribe een veilige sociale omgeving.
Ouders met jonge kinderen die interesse hebben om een avond mee te doen, kunnen kijken op onze website: www.parenttribe.nl. De volgende avonden zijn op: Woensdag 27 maart & Dinsdag 2 April.

Dankjewel Otto en tot snel!
Yoga Bloopers