De Yoga les
Wat kun je verwachten als je een les Daruma Yoga volgt bij De Lijfschool:

• We beginnen met een moment van stilte om even tot onszelf te komen en in contact te komen met ons lichaam.
• Elke les heeft een warming-up met krachttraining voor buik, heupen en armen.
• Het grootste deel van de les bestaat uit aandachtig uitgevoerde yoga houdingen.
• Alle getrainde spieren worden verzorgd en ontspannen met zittende en liggende yoga houdingen.
• De lessen worden afgesloten met een onderwerp van de module van dat kwartaal: Meditatie, Ademhaling, Verstilling of Ontspanning.

De lessen zijn in het Nederlands, want in onze eigen taal kunnen we je de meest subtiele instructies geven. Onze taal leent zich prima voor het beschrijven van lichaamsdelen, bewegingen en gevoelens.
Is je Nederlands niet zo goed dan kunnen we zo nodig de aanwijzingen vertalen.
op de mat ook  november 2020

Meld je aan voor een proefles!

FAQ
Wat voor kleding dragen we in de les?
Makkelijke kleding. Draag bij voorkeur kleding zonder schreeuwerige tekst, kleuren of opdruk. We willen de zaal voor iedereen rustig houden. Sieraden en horloges graag in de kleedkamer laten.

Heb je een handdoek nodig?
Een handdoek is niet nodig, tenzij je snel en veel transpireert en graag tussendoor je handen droogt zodat je niet uitglijdt op je mat. Bij warm weer, of als je net begint en je conditie nog niet zo goed is (waardoor je meer zweet), mag je natuurlijk een handdoekje naast je mat leggen.

Kan ik me omkleden in De Lijfschool?
We hebben een gemengde kleedruimte, met een kast waarin je je spullen kunt opbergen. Er is geen douche of make-up tafel.

Moet ik een eigen mat hebben?
Ja. Je kunt bij De Lijfschool, na je proefles, een geschikte mat aanschaffen. Voor je proefles kun je een mat van ons lenen. Ben je nieuw? Bij je eerste inschrijving krijg je €5,- korting op je yogamat.

Mag je praten?
Ja, graag. Als je plezier hebt in de lessen en je hebt er baat bij, dan kan het heel fijn zijn om contact te hebben met anderen die ook met plezier aan de lessen deelnemen. De Lijfschool is voor een groot deel ingericht als sociale ruimte. Er staat een tafel waar je voor en na de les mag aanschuiven om elkaar te spreken. Pak een kopje thee of een glaasje water en kom erbij zitten. Je bent altijd welkom om je te mengen in het gesprek, voor uitwisseling over ervaringen in de yogalessen, maar ook voor andere zaken waar je graag een praatje over maakt.
Als je de zaal in loopt, betreed je de oefenruimte. Ook daar mag gepraat worden. We zijn ervan overtuigd, dat het beoefenen van yoga juist in de sociale omgang betekenis kan hebben. Echter: wanneer er les wordt gegeven, geef dan de mensen naast je (en jezelf) ook de ruimte om die les te volgen, zonder afleiding. Heb je vragen of twijfels? Dan kun je bij je docent terecht. Die kijkt graag met je mee terwijl je laat zien hoe je oefent en vertelt wat je voelt of waar je over twijfelt.

Eten en drinken?
In de zaal geen eten en drinken. Heb je zelf een beker of fles bij je? Dan mag je voor en na de les in de kleedkamer drinken. Tijdens de les is dat niet nodig. Er staat thee en water klaar, ook voor en na de les. Verder kun je, tegen een kleine betaling, verschillende soorten koffie bestellen. Vraag hiernaar bij je docent.