September 2020

Nieuwsbrief September

header van nieuwsbrief


Agenda

1 sept t/m 19 dec:
Extra meditatie oefening begin en einde van de les

19 september:
Zaterdag - partnerles zwangerschapsyoga - 10:00-12:00

6 oktober:
Dinsdag - start wekelijkse lessen 9:00-10:00 Alexandra

7 t/m 11 dec:
zo t/m vr - Rohatsu meditatieweek - alle reguliere lessen meditatie

19 dec t/m 3 jan:
Kerstvakantie - geen lessen

Aanmelden mama & baby yoga
Wegens grote interesse in de leuke lessen met baby, op maandag middag, is het voortaan alleen mogelijk om deel te nemen als je je vooraf aanmeldt. We hebben maar 8 plaatsen beschikbaar.
Tijdens de les doen we oefeningen voor de moeder, zoals verstevigende heup- en buikspieroefeningen. Daarnaast doen we oefeningen voor de baby waarmee we gezonde beweging en ontwikkeling van de hersenen stimuleren.
Je kinderwagen mag binnen staan. Het is niet erg als je kindje geluid maakt, de baby’s vinden het leuk om elkaar te horen. Je kunt je kindje voeden en verschonen voor, tijdens en na de les. Neem een lekker kleedje mee. Dat ligt tijdens de les naast je yogamat. Je baby kan hierop liggen, en hij of zij mag er ook in slaap vallen.
We houden rekening met de afstandsregels vanwege Covid-19. Er is ontsmettingslotion en goede ventilatie aanwezig.

mama baby yoga

Zenkaarten
Nu hangen in de yogazaal acht prachtige kalligrafieën. We hebben ze in Japan laten kalligraferen en op zijde laten spannen. Op elk doek staat een woord. Deze woorden zijn de centrale thema’s van onze training. Wil je meer weten over de betekenis ervan? We hebben elk karakter gefotografeerd, en op een kaart laten afdrukken. Op de achterkant van de kaart kun je lezen welke uitleg er bij hoort.
De kaarten zijn uitgegeven in eigen beheer in beperkte oplage. Je kunt een setje kopen bij je leraar voor €9,95. Afrekenen kan contant, of door met de kamera van je telefoon ter plaatse de QR-code te scannen.

“Heel fijn dat ik nu een ingang heb in deze stof, want ik heb zelf ook gezocht naar boeken over zen en yoga, maar ik kon er niet veel mee. Deze kaarten helpen me echt op weg.” ~ Leonie
“Wat een fijne kaarten! Ik ga ze straks nog een keer lezen. Ik ga er elke week één goed bestuderen, zodat ik de karakters herken als ik naar de les kom.” ~ Deborah
“Ik vind het leuk dat jullie dit doen. Naar mijn idee kan de wereld een hoop meer Zen gebruiken ;)” ~ Seváz
“Wat hebben jullie een mooi setje kaarten gemaakt! Prachtig!” ~ Jet

nu te koop

Op tijd komen
Het was even wennen dat de lestijden zijn veranderd. Niet iedereen was ervan op de hoogte. Daarom hebben we in de zomermaanden een uitzondering gemaakt en bij late aankomst voor de les van 18:15 toch nog iedereen binnen gelaten. Vanaf 1 september zullen we weer strenger zijn (of eigenlijk dus normaal) in ons deurbeleid: de starttijd van de les is de tijd die op de website staat aangegeven. Ben je op die tijd niet in de zaal op je yogamat, dan ben je te laat, en hoeft je docent je niet meer binnen te laten. Als je voor een gesloten deur staat, dan vragen wij je om niet aan te kloppen. De klas is dan in meditatie. Je mag op een andere tijd meedoen.

Meditatie, de kern van Daruma Yoga
In de maanden september, oktober, november en december zullen wij weer volop aandacht besteden aan meditatie. We zijn dan ook blij dat de zen-kaarten op tijd af zijn. Deze kunnen extra focus geven in je dagelijks leven en in de oefeningen.
Je krijgt bij de begin- en eindmeditatie steeds een opdracht. We verbeteren hiermee de concentratie. We oefenen met observatie zonder oordeel. We oefenen met het voelen van tevredenheid. We oefenen met loslaten van gedachten. Na een aantal weken zul je steeds meer rust vinden door te mediteren. Dit werkt ook door in je asana’s en in je leven thuis.
De Rohatsu meditatieweek is dit jaar van maandag 7 t/m vrijdag 11 december. Voor lessen tijdens Rohatsu mag je je onbeperkt aanmelden. Extra aanmeldingen uiterlijk 5 december. Wij zijn zelf in deze periode in stille retraite. Van 6 t/m 11 december is de administratie gesloten. Je kunt tijdens Rohatsu geen proefles volgen. Alle uitleg voor deze lessen geven wij in de voorafgaande maanden en weken.

meditatie amsterdam de pijp

Kleinere zaal
De zaal is groter geworden, maar ook kleiner. Tussen de hoofden hebben wij meer dan anderhalve meter uitgemeten. Hierdoor is een derde van de plaatsen weg. Leg je mat binnen de blauwe markering, zodat de afstand steeds groot genoeg is. Links in de zaal is een looppad vrij, zodat wij tijdens de les wanneer nodig naar achter kunnen lopen, met voldoende afstand. Het klopt dus dat voor in de zaal de plaatsen asymmetrisch zijn afgetekend, en dat achterin de matten meer naar rechts liggen.

Afwezigheid doorgeven
De zaal is vijf plaatsen kleiner. Wij hebben daarom, nog meer dan eerst, afmeldingen nodig om inhaalplaatsen te kunnen aanbieden. Kom je niet naar je les, en wil je graag inhalen op een ander moment? Meld je dan af voordat jij je les mist. Op die manier is jouw plaats weer beschikbaar voor iemand anders, en komt er voor jou een plek vrij op een andere lestijd.

Nieuwe les op dinsdag ochtend
Vanaf dinsdag 6 oktober start er een extra groep van 9:00 tot 10:00 uur. Deze les wordt gegeven door Alexandra Dormaar.
In 2010 begon Alexandra met het volgen van yogalessen bij De Lijfschool. Al meteen zag zij de mooie bedoeling achter onze yogaschool en begon ze aan een traject om leraar te worden, onder begeleiding van David en Saskia. Ze rondde verschillende interne stages af. Naast de verdiepende opleiding voor zwangerschapsyoga bij ons, volgde zij ook de opleiding Birthlight bij Yoga Moves in Utrecht. De afgelopen jaren gaf Alexandra privé-lessen, deed invalwerk voor docenten op verschillende yogascholen, had een aantal jaren haar eigen zwangerschapsyogaschool, en gaf privé partnerlessen aan huis om koppels voor te bereiden op de bevalling. Alexandra is moeder van drie schoolgaande kinderen. Ze bleef in al die jaren lessen volgen bij De Lijfschool zowel bij David als bij Saskia. Zij heeft haar zwangerschapslessen overgedragen aan een andere docent en besloten zich weer te richten op haar oorspronkelijke interesse: Daruma Yoga bij De Lijfschool. Wij zijn heel blij dat zij vanaf oktober weer bij ons komt lesgeven.
Ken je iemand die graag wil starten met yoga, dan zijn wij erg blij met aanmeldingen voor deze nieuwe groep. Je kunt natuurlijk inhalen op dit tijdstip. Als je liever je vaste uur verplaatst naar dinsdag, dan kun je dat alvast laten weten.

Yoga Daruma Alexandra