Nieuwbrief Oktober

nieuwsbrief oktober 2020

AGENDA
- Dinsdag 6 oktober - Start lessen van Alexandra op dinsdag 9:00-10:00
- Ma 12 t/m vr 16 okt - Herfstvakantie open - Alle lessen gaan door
- Zaterdag 14 november - Partnerles zwangerschapsyoga
- Ma 7 t/m vr 11 dec - Rohatsu meditatieweek - op alle lestijden meditatieles
- Ma 21 dec t/m vr 1 jan - Kerstvakantie gesloten - geen lessen

KUSSENSLOOP
We mogen geen materialen uitlenen, om de kans op verspreiding van Covid-19 te verkleinen. Omdat we vaak zien dat de kussens met de blote handen worden gepakt om in een kussensloop te doen, hebben we een instructievideo gemaakt. Hierbij het verzoek om op te letten: Raak het meditatiekussen NIET met blote handen aan. In de video zie je hoe je de sloop om het kussen doet, en hoe je het er weer af haalt. Hier de link naar de hele korte instructie video
Verder zijn we erg blij met jullie inbreng in de lessen wat betreft kussenslopen, handdoeken en kleedjes voor onder de knieën.

kussensloop neintje

MONDKAPJE
In publieke ruimtes wordt geadviseerd een mondkapje te dragen, totdat je stil zit op je plek. Daarom dragen wij als docenten een mondkapje zolang we door de zaal bewegen. Op de eigen yogamat doen we het kapje af.

daruma covid-19

NIEUWE YOGA VIDEO'S
Bij verkoudheid blijven leden thuis. Je kunt dan op een andere dag meedoen, als je symptomen weer voorbij zijn. Voel je je fit genoeg, en lukt het niet om een vervangend uur te vinden, dan kun je met een yogavideo van onze website meedoen. Deze vind je onder het kopje Yoga -> Online. Je kunt hier kiezen welke leraar je voor de klas wilt zien.

Nieuw videos

MEDITATIE
De eerste maand meditatie zit erop. Concentratie is de weg naar verstilling. In september zijn we daarom begonnen met het instuderen van de één-punt-gerichte meditatie oefening: het tellen van de ademhalingen. Hier kun je altijd op terugvallen als je veel gedachten hebt tijdens de les. In asana’s en in meditatie oefeningen kun je hiermee je hoofd leeg maken en je aandacht er weer bij brengen.
In oktober zullen we wat meer uitweiden over de verhalen en teksten achter de stiltemeditatie. Deze verhalen geven inzicht in de reden om te oefenen, de tradities, voorbeelden van sleutelfiguren uit verschillende landen en historische perioden. Gesteund door vele generaties van leermeesters zal je motivatie groeien om zelf ook te verstillen.

jaar van het varken

ZWANGERSCHAPSYOGA
We hebben een oefening opgenomen die je thuis kunt doen als je zwanger bent. Je kunt deze oefening het beste doen tijdens je zwangerschap, zodat je goed weet hoe het moet als je gaat bevallen. Het zal je helpen om spanningen los te laten tijdens de weeën.

Meditatieweek 2020

ROHATSU
In november zullen we ons voorbereiden op de Rohatsu meditatieweek. In die week geven we geen yogalessen, maar meditatielessen. Omdat het voor de meeste leden fysiek niet mogelijk is om een heel uur stil te zitten, studeren we een staande meditatie in. Alle vragen die er nog zijn in de groep zullen in deze periode beantwoord worden. Tijdens de lessen in de meditatieweek krijg je geen uitleg meer over de oefeningen. Het is ook niet mogelijk om in die week iemand te introduceren. We raden iedereen die een proefles wil volgen aan om tenminste drie weken voor Rohatsu te starten, zodat je de voorbereidingen meekrijgt.
Nog even dit: de invulling van de lessen in de komende maanden is gewoon zoals nu. Warming up, yogahoudingen, rekken en strekken. Alleen begin en einde van de lessen vullen we in met meditatie. Wil je er thuis mee oefenen, dan kun je ook onze meditaties op Spotify doen, of in een YouTube video van eerder dit jaar even doorspoelen naar de meditatie aan het einde van de les. We hebben tussen april en juni verschillende inspirerende meditatie thema’s behandeld.