Nieuwsbrief Zomer

Nieuwsbrief Juli 2023


Dankjewel dat jullie de aflopen twaalf weken met ons de filosofie van yoga en zen hebben doorgenomen. We hebben weer vele leuke gesprekken gehad over hoe je hiermee kunt oefenen. Er zijn volop kwartjes gevallen, nieuwe inzichten en ervaringen gevonden in de goede oude vertrouwde training. Mocht je iets willen nalezen, dan kun je alvast kijken op onze website.
daruma daruma daruma

Zomer 2023: Ontspannen, rekken, meditatie
In het zomerkwartaal hebben we dit jaar 9 weken les verdeeld over juli, augustus en september. We zullen extra aandacht besteden aan rekken en ontspannen tot het einde van augustus. De laatste oefening is in deze lessen niet zittend, maar liggend in savasana om diepe ontspanning te ervaren zonder in slaap te vallen. Dit is een oefening die kan helpen om beter te voelen hoe diep, herstellend, zacht en ontspannen een meditatie kan zijn.
In september starten we de meditatieperiode met langere zitmeditaties aan begin en einde van de les. Dit zal ook de maand zijn met wekelijks uitleg over het volhouden van een goede zithouding. Een goede basis in het zitten zorgt dat je langer ononderbroken kunt concentreren. Je bent dan minder dromerig en afgeleid. We zullen extra uitleg geven over de anatomie zodat je je houding nog beter voelt.
Ja daruma komt in alle maten en soorten
Wijziging lesrooster - David woensdag 18:15
Vanaf 1 juli zal David de les van Saskia overnemen op woensdag om 18:15. Beide lessen op woensdag avond zijn dan van David. Zo hebben we een betere verdeling van het aantal leden en lessen per leraar. Het is dan ook makkelijker voor leden die twee keer per week komen, om van beide leraren lessen te volgen. Als in juli blijkt dat dit nieuwe rooster beter werkt, dan blijft het de rest van het jaar zo.
skull daruma