Nieuwsbrief Augustus

augustus

Veilige start in juli
Een groot deel van onze leden durfde het aan in juli: lessen in de zaal. Met zijn allen hebben we een veilige start gemaakt met anderhalve meter afstand en kleine groepjes yogi’s. Fijn dat het zo is gegaan. Het voelt goed om elkaar weer te zien. Krachtig om weer samen te concentreren. Ook in augustus zullen we er alles aan doen om op deze manier de in- en uitloop te regelen. Één voor één naar binnen en naar buiten. De matten in de gemarkeerde vakken met uitgemeten afstanden. Blijf gezond allemaal. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

berg

“Zen study demands vitality, courage and ‘death energy’: the readiness to confront death at any moment.

With the sword of the original void you sever delusions, self-attachment and greed, wholeheartedly throughout the day.

Realize enlightenment in the midst of your daily tasks, whether working in the field, selling wares or confronting an enemy in the heart of battle.”

Suzuki Shosan, Samurai Zen Master, 1467-1568


Uitleg:
De fysieke training is bedoeld om vitaal te zijn. Kracht, moed en energie hebben we nodig op het moment dat we met ons ego worden geconfronteerd. “Ik kan dit niet.” “Ik moet de beste yogamat” “Mijn dag was al druk genoeg, nu wil ik niet meer.” “Ik moet de eerste zijn.” “Ik ben niet lenig genoeg.” “Mijn opa was burgemeester.” “Dit is te saai.”
Met meditatie en asana’s leren we stilte kennen. Uiteindelijk die diepe indrukwekkende stilte die met geen pen te beschrijven valt, oftewel ‘the original void’. Dit is ons zwaard. Hiermee kunnen we op elk moment van de dag onze eigen verstrooidheid splijten. Hoe minder ver we afdwalen, hoe minder moeilijk het is om weer terug te komen waar ons leven soepel loopt. Het dwangmatig achterna lopen van titels, zelfzucht en geld kunnen we loslaten en inruilen voor tijd, liefde en ruimte als we ons volle hart erin leggen.
Voor dit loslaten van ego moet in het hart ruimte zijn voor de dood. Het ego sterft alleen bij voldoende overtuiging en moed. Het klaagt en klampt zich vast, het lult je omver als je slap of moe bent. Realiseer je bewustzijn en confronteer de vijand (jouw gemakzucht, jouw eerzucht, jouw gelul) in het hart van de strijd.

yogavoeten

De Lijfschool steunen?
We krijgen regelmatig vragen over hoe het nu gaat met De Lijfschool en of er nog wat te helpen valt. Wij zijn vooral heel erg blij met deelname aan de lessen. Daar worden wij als leraren heel erg door opgebeurd. De dankbaarheid, bereidheid om te trainen en interesse maken ons duidelijk dat De Lijfschool de moeite waard is om hard voor te werken. Dus. Doe mee. Werk hard. Ga zen naar huis. En: zegt het voort. Ook elk nieuw gezicht in de zaal geeft De Lijfschool toekomst.

Screenshot 2020-08-07 at 09.43.54

Mama & baby yoga
Als je kindje nog heel klein is, kan het lastig zijn om van huis weg te gaan. Je moet kiezen wanneer je je oppas inschakelt of afspraken maken met je partner. Om het makkelijker te maken om naar yoga te gaan in de periode na je bevalling, mag je baby op dit uur mee naar de les. Je kindje mag slapen in de wagen, of naast je op een babykleed liggen, terwijl jij meedoet met de oefeningen. De lessen zijn op maandagen, van 13:00 tot 14:00 uur.

hondie

De deur is op slot
Er zijn nogal wat onduidelijkheden over de voordeur. Even ter geruststelling: deze is tijdens de les niet te openen vanaf de straat. Er zit een stevige haak op, er ligt een deurstopper onder en er zit een afzetlint voor. Alle spullen, jassen, schoenen en tassen liggen dus veilig en er zal nooit zomaar iemand binnen lopen.

hout


Uitlenen materialen
We mogen nog altijd geen materialen met elkaar delen. Je mag voor onder je knieën een dikke handdoek meenemen. Als je een kussensloop meebrengt, dan mag je daarmee een zitkussen uit de kast pakken. Raak het kussen niet met blote handen aan.
Tussen lessen maken wij deurklinken schoon. Denk er zelf ook aan om je handen te desinfecteren met de handlotions die er staan. Houd afstand.