Nieuwsbrief Augustus 2022

Tropische Daruma

AGENDA

8 t/m 12 augustus geen lessen - zomerstop

20 augustus - zaterdag - Bij genoeg aanmelding (3) —> aanmelden

aug t/m 2 sept - Zomerthema: Ontspanning

sept t/m dec - Najaarsthema: Meditatie en concentratie

Ontspannen doe je mee?

ONTSPANNING

Loslaten kun je leren. Daarom hebben we in de zomermaanden elke week extra uitleg en oefeningen om steeds beter te kunnen ontspannen. We zijn begonnen met rustig worden, daarna hebben we een aantal weken geoefend met de armen en benen zwaar maken. Na loslaten van de spieren zijn we verder gegaan met ontspannen van de ademhaling en tot rust brengen van het hart. Observatie is steeds een belangrijke factor in het leerproces. Door spanningen op te merken en de tijd te nemen, kun je uiteindelijk op elke plek in je lichaam leren loslaten. We oefenen daarbij om niet in slaap te vallen. Nu we eenmaal het lijf goed kunnen ontspannen, zijn we door gegaan met het hoofd. Waar we eerst zwaar werden om het lijf los te laten, worden we juist licht van geest. De komende tijd zullen we nog dieper ontspannen waarbij we een fijne evenwichtige rust vinden en een gevoel van ruimte en lichtheid. In de lessen kun je dit gevoel oefenen, buiten de lessen kun je dan ook spanningen sneller herkennen en makkelijker loslaten. Herinner jezelf regelmatig aan het gevoel uit de oefeningen. Augustus staat nog in het teken van ontspanning.

Op YouTube en Spotify hebben wij verschillende ontspanningsoefeningen voor thuis. Vind je het lastig om te ontspannen? Oefen dan elke dag in de ochtend en in de avond, eerst met een begeleidende stem en na een aantal weken zeg je in gedachten tegen jezelf wat je moet doen om tot rust te komen.

Yoga Zomer Puzzel

ZOMERPUZZEL

Hopelijk heb je een fijne gezellige avontuurlijke en misschien wel lekker rustige vakantie. Daarbij hoort natuurlijk een boekje lezen en misschien een puzzeltje. Print hem uit en puzzelen maar. Druk op deze link om de puzzel te downloaden.

baby-yoga-amsterdam

ZWANGERSCHAPSYOGA & MAMA-BABY-YOGA

Gefeliciteerd aan de zwangeren die uit onze reguliere yogalessen doorstromen naar de zwangerschapsyoga. We zijn heel blij dat jullie deze bijzondere tijd ook bij ons zullen blijven komen voor fijne yogalessen. Zwangerschapsyoga is een aangepaste vorm van yoga, waarbij je minder druk zet op je bekken en buik. Je leert hoe je je goed kunt voelen tijdens je zwangerschap, met tips voor je houding. We besteden ook tijd aan het uitwisselen van ideeën over kinderopvang en bijvoorbeeld het vervoeren van je baby. Elke tien weken hebben we een les van twee uur met de partner erbij. In deze les nemen we door hoe de dag van de bevalling verloopt zodat je daar samen op kunt voorbereiden.

Voor alle dames die de afgelopen tijd een kindje hebben gekregen: van harte gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding. We hebben weer lieve baby’s in de lessen voor mama en baby. Je kunt hieraan meedoen na je bevalling tot je kindje kan kruipen. Bij mama en baby yoga doe je oefeningen met je baby, en je doet oefeningen voor jezelf. Je mag tijdens de lessen voeden en verschonen. Een gezellige les waarin je ook andere moeders en baby’s uit de buurt ontmoet.