Nieuwsbrief Maart 2020

nb-maart

AGENDA
28 & 29 maart - Yogaweekend
21 maart - zaterdag 10:00 tot 12:00 - Partnerles zwangerschapsyoga.
27 april t/m 1 mei - meivakantie, geen lessen.

nb-yogaweekend2020
Yoga Weekend
Al vele jaren bieden wij de mogelijkheid om je een weekend verder te verdiepen in yoga. In zo’n weekend krijg je veel lessen achter elkaar. Even veel als waar je anders twee of drie maanden over zou doen. Dat klinkt misschien nogal zwaar, maar je krijgt een soort vliegwieleffect.
Normaal met één les, ben je net warmgedraaid en rustig geworden, maar nu kunnen we door. Als je eenmaal van de eerste stijfheid, vermoeidheid en weerstand af bent, voel je dat je makkelijker begint te bewegen. Je ademhaling loopt lekkerder, je hoofd zit niet meer vol gedachten, je evenwicht is beter, kortom; je houdt alles steeds makkelijker vol. Dat geeft ons ook de kans om oefeningen wat verder te onderzoeken. We nemen meer tijd voor meditaties en ademoefeningen en we kunnen langer in rek- en ontspanningsoefeningen blijven.
De sterkere concentratie en het betere lichaamsgevoel geven ons ook de mogelijkheid om te experimenteren met de omgekeerde houdingen, voor het verbeteren van coördinatie en kracht in schouders, bovenrug en nek.
We lunchen zaterdag en zondag samen. Op zaterdag dineren we ook met elkaar. Tijdens pauzes kun je naar buiten, een stukje wandelen, of je blijft even lekker op je matje liggen om uit te rusten. Je slaapt gewoon thuis, in je eigen vertrouwde bed, en je ontbijt ook zelf.
Met het goed verdelen van je energie, een ontspannen omgeving en goede maaltijden kom je dit weekend prima door. Je houdt er voor lange tijd inzichten, energie en inspiratie aan over.
Kijk voor het volledige programma op de website aanmelden kan via email of bij je leraar.
Als je mee wilt doen, maar je hebt beginnende burn-out-klachten, een bijzonder dieet, of een blessure, graag even overleggen. Bel of mail.
daruma04-ink-klein

"Golven van de zee spoelen als ademhaling door je heen. De zee hoeft de golven niet te duwen. Wij hoeven onze ademhaling niet te duwen of te trekken."
- David
voeten

Pranayama: Nadi Shodhana

Waarom?
Tot rust brengen van de ademhaling en de hartslag.
Verminderen van de spierspanning van schouders en nek.
Het vertragen of loslaten van gedachten.
Het verbeteren van de concentratie.
Vertrouwen krijgen in de werking van je lichaam.
Gevoel van dankbaarheid voor wat je is gegeven.

pranayama
Als je ademhaling gezond verloopt, voel je je fit. Spanningen in de ademhaling kunnen je een moe gevoel geven, en maken het lastig om je hoofd leeg te maken. In deze video doen we drie pranayama oefeningen waarmee we de ademhaling vertragen. Als je meer ervaring krijgt in de oefening, wordt je er steeds rustiger van. Deze oefeningen zijn ook een goede voorbereiding op meditatie.

ademvrij

Gespot
Ja ja er is weer een Daruma gespot en niet een kleine ook. Deze Daruma werd uitgereikt na een volleybalwedstrijd van het Turkse damesteam. Wat goed dat je snel een foto hebt gemaakt: bedankt Marisse.

maart-2