Nieuwsbrief December 2022

- 5 december - wel les!
- 12 t/m 16 december Rohatsu - stiltemeditatie ipv yoga (m.u.v. zwangerschapsyoga)
- 19 t/m 23 december - David afwezig, alle lessen van Saskia
- 24 dec t/m 8 januari kerstvakantie - De Lijfschool is gesloten
- 22 januari - zaterdag 10:00 tot 12:00 - partnerles zwangerschapsyoga

Meditatie week 2022

MEDITATIE WEEK

Rohatsu wordt over de hele wereld gevierd. Het is de dag waarop de verlichting van Boeddha Siddharta Gautama wordt herdacht. Er zijn geen vaste voorschriften voor de viering. Elke school en elk klooster geeft hier zelf een invulling aan. Het is gebruikelijk om in de periode voorafgaand aan Rohatsu meer te mediteren. Deze tijd is jaarlijks een hoopvolle tijd van achterlaten van spanningen en onvrede, naar een lichter en losser bestaan. Dat Boeddha binnen zijn mensenleven verlossing vond door daar via regelmatige oefening in te investeren, maakte dat hij daarna aan iedereen wilde duidelijk maken dat er een weg is voor ieder mens om zich tijdens zijn leven los te maken van zorgen en spanningen.
Ook wij vieren in De Lijfschool jaarlijks Rohatsu en besteden in de periode daarvoor extra tijd aan de ervaring van rust en vrede in het hier en nu. Op de foto’s zie je een impressie uit verschillende landen. De viering van Rohatsu, wat in het Japans betekent “achtste dag van de twaalfde maand” gebeurt volgens de maankalender elk jaar op een andere dag, in delen van China op 8 januari en in Japan en het Westen meestal op 8 december. Het wisselt dus wanneer het precies plaatsvindt. Rond 8 december worden vaak meerdaagse meditatie-retraites georganiseerd, die worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd of een ceremonie.
In onze school is een vrijblijvende meditatieweek. Je mag zelf weten hoe vaak je tijdens Rohatsu een les komt volgen. Na deze week hebben we nog een week met gewone yogalessen en daarna is De Lijfschool twee weken gesloten.
Alle lessen zijn volgens het normale rooster. Wil je extra lessen volgen, dan kun je dat doorgeven via ons aanmeldformulier. Je hoeft geen yogamatje mee te nemen. Wij maken de zaal klaar met voldoende zitplaatsen. Voor en na de meditatie mag je praten.

sinterklaas mediteert bij de Lijfschool

ZWANGERSCHAPSYOGA

In de week van Rohatsu zijn er gewoon lessen zwangerschapsyoga op de normale uren. Ben je zwanger en wil je graag een meditatieles volgen? Dan kun je tijdens Rohatsu aanmelden voor onze andere uren. Kijk even in het lesrooster wanneer je mee kunt doen.
Vertel het door! We willen heel graag nieuwe leden voor zwangerschapsyoga. Sinds de pandemie merken we dat zwangeren pas in de laatste weken van de zwangerschap komen meedoen. Onze lessen zijn informatief en leuk om te doen vanaf ongeveer week 18 of 20. Dus al vrij vroeg in de zwangerschap. Nu kunnen deelneemsters vaak maar een stukje van de cursus volgen, omdat ze al gauw na het starten met de lessen gaan bevallen. Wij bieden goede begeleiding tijdens de zwangerschap en een veel gewaardeerde voorbereiding op de bevalling. Heb je meegedaan met onze lessen, dan zijn wij je heel dankbaar als je het aan andere vrouwen vertelt zodat zij ons liefst al vanaf de twintigste week van de zwangerschap weten te vinden.
Reacties van dames die inmiddels zijn bevallen:
“Bedankt voor de fijne lessen. Ik keek elke week uit naar dit uitstapje naar De Lijfschool. Tijdens mijn bevalling kon ik heel goed luisteren naar de aanwijzingen en ik voelde goed wat ik moest doen.”
“In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat mijn ademhaling heel erg goed was. Ik weet zeker dat ik dat van jou heb geleerd David. Dank je wel. Ik kom zeker terug voor mama & baby yoga.”
“Door de duidelijke uitleg over bekkenklachten kon ik gelukkig doorgaan met yoga toen ik zwanger was. Ik heb veel geleerd en minder pijn gehad. Dat heeft me erg geholpen.”
“Het is zo fijn bij een derde zwangerschap, dat je alles nog eens doorneemt, maar dat je ook gewoon komt om te bewegen.”
Wil jij een review achterlaten zodat andere zwangeren ons kunnen vinden? Heel fijn. Dat kan hier!
Op 22 januari is de volgende partnerles voor zwangeren met partner. Tijdens deze les doen we oefeningen en nemen we door wat je kunt verwachten op de dag of in de nacht van de bevalling. Een fijne ochtend samen met je partner. Je krijgt alle nodige informatie van David en je hoort ook van elkaar hoe je er tegenaan kijkt. Zwangeren en partners dragen sportkleding want iedereen oefent mee. De les is op zaterdag van 10:00 tot 12:00. Aanmelden kan hier.