Nieuwsbrief December

Dit jaar mediteren we er op los!

🔴
De kerstvakantie 23 december t/m 7 januari school gesloten - geen lessen
🔴 Administratie gesloten 23 december t/m 2 januari - geen e-mails
🔴 17 t/m 25 februari - voorjaarsvakantie - wel lessen
🔴 29 maart - goede vrijdag - wel lessen

Kijk in de ogen van de tijger!

ROHATSU
Rohatsu wordt over de hele wereld gevierd met extra stilte en meditatie. Het is de dag waarop de verlichting van Boeddha Siddharta Gautama wordt herdacht. Er zijn geen vaste voorschriften voor de viering. Elke school en elk klooster geeft hier zelf een invulling aan. Het is gebruikelijk om in de periode voorafgaand aan Rohatsu meer te mediteren.
Deze tijd is jaarlijks een hoopvolle tijd van achterlaten van spanningen en onvrede, naar een lichter en losser bestaan. Boeddha wilde graag anderen laten weten dat hij in zijn leven verlossing had gevonden door te oefenen. Hij heeft na zijn verlossing rondgereisd om anderen te inspireren zich ook los te maken van zorgen en spanningen, door het vergroten van het zelfinzicht.
Wij vieren Rohatsu van 11 tot en met 15 december door alle yogalessen te vervangen door meditatielessen. Je mag zelf weten hoe vaak je tijdens Rohatsu een les komt volgen.

Na deze week hebben we nog een week met gewone yogalessen en daarna is De Lijfschool twee weken gesloten. Voor de vakantieweken betaal je geen contributie.
Alle lessen zijn tijdens Rohatsu volgens het normale rooster.
Wil je extra lessen volgen, dan kun je dat doorgeven via ons aanmeldformulier. Je hoeft geen yogamatje mee te nemen. Wij maken de zaal klaar met voldoende zitplaatsen. Voor en na de meditatie mag je wel praten; misschien wil je graag even horen hoe het anderen is vergaan of wil je je eigen ervaring graag onder woorden brengen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te luisteren. In stilte op je eigen manier naar weggaan mag natuurlijk ook, het kan fijn zijn om de rust mee te nemen en woordenloos naar buiten te gaan.

Aanmelden voor extra lessen kan via deze link!

00-sneeuw

AANPASSING LESPRIJZEN 2024 EN SLUITING ADMINISTRATIE
Per 1 januari gaat de prijs van de lessen met ongeveer een kwartje omhoog. De prijsverhoging heeft te maken met de normale inflatiecorrectie. Wij hebben bijvoorbeeld de stijgende huur- en energieprijzen. We hopen op jullie begrip.
De volgende factuur komt op 15 december. Als je pas net lid bent geworden dan krijg je de factuur voor jan/feb/mrt op 1 januari. In deze factuur is de prijsstijging al opgenomen.
Wil je een verandering in je lestijd of denk je aan een wijziging in je abonnement? Vanaf 23 december is onze administratie gesloten. We horen graag voor die tijd wat we voor je kunnen aanpassen voor kwartaal 1, zodat we voor de feestdagen alle administratie kunnen afronden. We beantwoorden 10 dagen geen e-mails: tussen 23 december en 2 januari. Veel dank voor je medewerking.